Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Franse chansons

21 maart | 20:00 - 22:00

€7,50

Aan de hand van videoclips, muziekfragmenten en verhalen over de diverse artiesten wordt u meegenomen in de ontwikkeling van het moderne Franse chanson vanaf de jaren 70 en 80 tot heden.

De jaren 50 en 60 van de vorige eeuw waren de hoogtijdagen van het ‘traditionele’ Franse chanson met artiesten als Brel, Gréco en Brassens. In dezelfde periode kreeg de rock- en popmuziek uit de o.a. de Verenigde Staten voet aan de grond in Frankrijk en beïnvloedde het Franse chanson. Aanvankelijk leidde dit vooral tot imitatiepop, maar in de 70’er en 80’er jaren combineert een nieuwe generatie Franse artiesten het karakteristieke van het Franse chanson met eigentijdse (pop) muziek. Dit is de geboorte van la nouvelle chanson française, het moderne Franse chanson.

Verschillende grondleggers hiervan zoals Cabrel, Etienne Daho en Véronique Sanson, maar zeker ook de artiesten die in de voetsporen van deze ‘nieuwe klassiekers’ zijn getreden, zoals Miossec, Ariane Moffatt, Camille, Gérald de Palmas en Alex Beaupain passeren de revue.

Voor leden gratis, niet leden betalen € 7,50.

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
www.afpb.nl

Organisator

Alliance Francaise

Locatie

’t Nut Warnsveld
Breegraven 1
Warnsveld, Gelderland 7231 JA
+ Google Maps
%d bloggers liken dit: