Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nederlanders van Wereldklasse

26 juni | 20:00 - 20:30

€16,00

Onder de titel ‘Nederlanders van Wereldklasse: een dijk van een oeuvre’ voert het Nederlands Strijkersgilde een zeer divers repertoire voor strijkorkest op, met werken uit de 20e en 21e eeuw.

Het repertoire bevat muziek van verschillende generaties en stromingen in de Nederlandse klassieke muziek, wat resulteert in een beeld van het Nederlandse muzikale verleden. De Kuhnau-variaties van Hendrik Andriessen hebben een grote bekendheid. Deze muziek laat een prachtige gelaagde strijkers-toon uit het orkest opstijgen, en geeft de opmaat voor een rijke ontwikkeling. Het Altvioolconcert van Henk Badings nodigt uit tot een herwaardering van zijn muziek. Het buitengewoon frisse en avantgardistische stuk wordt opgevoerd door de nu al bejubelde altvioliste Elisa Karen Tavenier (1996). Tavenier, opgeleid door topmusici, heeft al diverse prijzen gewonnen in haar nog jonge carrière. Onlangs werd haar spel beloond met een 10 met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het Concert voor strijkers en pauken van Rudolf Escher is een muzikaal hoogtepunt uit de 20e eeuw. Dit stuk bevat een on-Hollandse zwierigheid, in combinatie met een doorwrochte muzikale structuur. Met het stuk Low Angle Close Up Dolly Shot Highway van Jacob ter Veldhuis laat ons terugkeren naar de 21e eeuw. Deze muziek refereert aan cameratechnieken in de meeslepende achtervolgingsscènes uit Hollywoodfilms. Met referenties aan de populaire cultuur spreekt dit stuk een groot publiek aan zonder voorspelbaar te zijn.

Kaarten kosten €16,- voor volwassenen en €12,- voor jongeren. Kaarten zijn te reserveren via https://nederlandsstrijkersgilde.nl/kaartverkoop/ of aan de kassa. Het concert vindt plaats in Het Koelhuis te Zutphen.

Gegevens

Datum:
26 juni
Tijd:
20:00 - 20:30
Kosten:
€16,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.nederlandsstrijkersgilde.nl/

Locatie

Het Koelhuis
Coenensparkstraat 1
Zutphen, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0575 51 00 18
Website:
http://hetkoelhuis.nl
%d bloggers liken dit: