Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Masterclass

13 januari | 10:15 - 17:00

€119,80
edith meijering

Foto’s en verf, van realiteit naar het buitengewone

Inleiding : Uitleg en documentatie en films over Collagekunstenaars .
Bijvoorbeeld Coco Fronsac , Arnulf Rainer, Marjolien Knottenbelt, Kerstin Stephan, en het dadaisme. De films en kunstenaars zijn zo inspirerend dat je niet kan wachten om te beginnen. We beginnen de ochtend te werken in de sfeer van Coco Fronsac. Vertrekpunt is oude familiefoto’ s van jezelf of van anderen in zwart-wit. Je krijgt voor aanvang van de cursus te horen wat jezelf al kan meenemen.

Pauze : 12.15 uur, tijd voor een ommetje door Zutphen terwijl je je lunch kunt gebruiken .
( Tip: Breng een bezoek aan de Kringloop winkel de HAND direct naast het atelier, daar kun je nog even op zoek naar nieuw collage- materiaal de Kringloop is open zaterdag tot 1 uur)

Tweede deel : 13.15 uur 
In het middagprogramma worden de collagemogelijkheden verder uitgebreid. Van donker naar kleur, van vroeger naar nu. Maskers, exotische objecten, bloemen en vlinders in allerlei vormen, kleuren en materialen. De verf en andere (teken)materialen zijn je uitgangspunt voor nieuwe ideeën en composities.
Afsluiting: Rond 16.30 uur gaan we afsluiten met een hapje en een goed glas wijn en alle uitgestalde resultaten bekijken van iedereen. 
De ervaringen delen, met aandacht kijken …
Collagewerken helpen de verbeelding in gang te zetten, onbewuste associaties komen snel naar boven en waar de eerst zo realistische foto’s de echte werkelijkheid lieten zien komt er nu een nieuwe wondere wereld naar boven. Voor iedereen heel persoonlijk en juist door het persoonlijke weer universeel.

Kosten: 99 euro (exclusief 21 % btw) voor de hele dag. Inclusief verf, tekenmaterialen en een deel van de collagematerialen.
7,50 euro korting voor de Vrienden van de musea Zutphen
Inclusief : De hele dag koffie en thee en wat lekkers.  

Vooraf krijg je instructies welke kopieën (van foto’s) je zelf mee kunt nemen.  
Reserveren: graag vooraf aanmelden via email@edithmeijering.nl  

“In de media zien we elke dag foto’s. Deze foto’s lijken vertrouwd, omdat ze overeenkomen met onze geleerde manieren van kijken en waarnemen. Als ik collage maak, wil ik dat de werkelijkheid ons opnieuw vreemd lijkt. Elke dag zal de ervaring de toeschouwer treffen als het buitengewone. Echte dingen uit het echte leven zien er afgezonderd uit in collage. Dit is mijn kans om de wereld opnieuw te zien en het onderbewuste zichtbaar te maken. Ik werk aan en met oud papier, meestal van antieke boeken en tijdschriften, die ik koop op rommelmarkten of bij de antiquaar. Dit is een vrij economische manier voor mij om kunst te maken” Citaat Kerstin Stephan.
Bij annulering na  24 uur voorgaand aan de Masterclass vindt er geen restitutie plaats.

Deze cursus was aanvankelijk gepland op 12 januari maar vindt nu op 13 januari plaats.

Gegevens

Datum:
13 januari
Tijd:
10:15 - 17:00
Kosten:
€119,80
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
www.edithmeijering.nl

Organisator

Edith Meijering
E-mail:
Website:
www.edithmeijering.nl  

Locatie

Atelier Kunstenares Edith Meijering
Kolenstraat 27 1 hg
Zutphen, Gelderland Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.edithmeijering.nl/
%d bloggers liken dit: