Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tsjaikovski

17 januari | 19:30 - 22:00

€15,00

Het Operaplatform Gelderland-Overijssel organiseert een lezing over de 2 belangrijke operawerken van Tsjaikovski. Willem Bruls, landelijk bekend operapublicist, gaat in op stemmen, muziek en interpretaties aan de hand van een aantal dvd-fragmenten. Aanleiding voor de lezing is de live-uitzending vanuit Londen van
Schoppenvrouw (The Queen of Spades) in de Cinemajestic 5 dagen later.
De twee opera’s vormen het romantische hoogtepunt van de componist. Tegelijk geven zij ook een scherp commentaar op het beeld van de romantische liefde. Weten we eigenlijk wel wat de mannen Jevgeni Onegin en Hermann drijft? De een is een cynicus en de ander een obsessieve gokverslaafde. En wat is het perspectief van de vrouwen? Het is boeiend om te bekijken hoe Tsjaikovski dit in woorden en noten vat en hoe regisseurs daar vervolgens op reageren. In de interpretatie van Schoppenvrouw in Londen speelt zelfs de homosexuele geaardheid van de componist een grote rol.

Willem Bruls verzorgt al vele jaren geregeld inleidingen bij de Nederlandse Opera en is vaak te horen in radioprogramma’s over opera. Verder is hij auteur van o.a. Opera in een notedop, dat gebruikt is als materiaal voor de zesdelige cursus najaar 2017. Afgelopen oktober verscheen van zijn hand het boek Venetiaanse Gezangen over de geschiedenis van de opera in Venetië.

Gegevens

Datum:
17 januari
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
http://operaplatform-go.nl

Locatie

’t Nut
Breegraven 1, 7231 JA
Warnsveld, 7231 JA
+ Google Maps
%d bloggers liken dit: