Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dag van de IJssel: fototentoonstelling De Zutphense

16 september - 10 oktober

Gratis

In het kader van de Dag van de IJssel op 28 september 2019 is in het auditorium van de Musea Zutphen een tentoonstelling te zien van het werk van leden van Fotografencollectief De Zutphense. Het getoonde werk is geïnspireerd door de IJssel. Te zien van 10 september t/m 6 oktober, toegang is gratis.

Fotografencollectief De Zutphense werd in 1923 opgericht en is daarmee één van de oudste fotoclubs van Nederland. Nu, 96 jaar later, is De Zutphense een fotocollectief van ongeveer 40 enthousiaste vrijetijds- en (semi)professionele fotografen. De leden zijn, behalve uit Zutphen, afkomstig uit de wijde omtrek. Bijna alle leden hebben hun eigen fotografische specialiteit: portret, journalistiek, natuur of landschappen. Sommigen maken verre reizen, anderen blijven dicht bij huis of fotograferen in hun eigen studio. De tweewekelijkse bespreking van elkaars werk concentreert zich vooral op de creatieve en inhoudelijke kant van het fotowerk. Daarnaast laten de leden zich inspireren door lezingen van goede en bekende fotografen. De club staat bekend om haar hoge niveau. Voor deze expositie hebben een tiental leden geput uit hun grote verzamelingen. Hiermee is een zeer gemêleerde verzameling van rivierbeelden ontstaan die inspireert om op zeer verschillende manieren naar onze prachtige rivier te kijken.

Cultureel, landschappelijk en ecologisch is de IJsselvallei met zijn Hanzesteden en uitgebreide natuurgebieden een uniek gebied. We merken steeds opnieuw dat de IJssel voor veel mensen belangrijk is. Daarom willen we samen met bewoners, bezoekers en gebruikers van de rivier de IJssel vieren met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien.
De Dag van de IJssel wordt een dag vol aandacht voor cultuur, erfgoed, landschap, natuur, milieu en de mensen.

Gegevens

Begin:
16 september
Einde:
10 oktober
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://museazutphen.nl/nieuws/dag-van-de-ijssel-fototentoonstelling-de-zutphense/

Locatie

Musea Zutphen
's Gravenhof 4,
Zutphen, 7201 DN
+ Google Maps
Telefoon:
0575 516 878
Website:
www.museazutphen.nl
%d bloggers liken dit: