Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Christiaan Kuitwaard, Bewegend licht

9 juli - 25 augustus

Christiaan Kuitwaard (Sneek 1965) was van 1981 tot 1985 beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine. Vervolgens studeerde hij aan de kunstacademies van Groningen (1985 – 1986) en Kampen (1986 – 1991). Sindsdien exposeert hij regelmatig in binnen en buitenland.

In zijn schilderijen, tekeningen en aquarellen onderzoekt hij de werking van licht en schaduw. Hij schildert stille objecten en verstilde landschappen, waarbij onderwerpen opdoemen, verschijnen en verdwijnen. In 2015 nam hij deel aan tentoonstellingen in Museum de Fundatie, Zwolle en Museum Kranenburgh, Bergen. Museum Belvédère organiseerde in 2017 een solo tentoonstelling waarbij het rijk geïllustreerde boek ‘licht en stilte’ verscheen. Zijn werk is o.a. opgenomen in de collecties van: Fries Museum, Museum Belvédère, Drents Museum, Stedelijk Museum Kampen, FB Oranjewoud, AFI-collectie, VU ziekenhuis Amsterdam, Ottema Kingma Stichting

‘ De belangrijkste thema’s in het werk van Christiaan Kuitwaard (1965) zijn het stilleven en het landschap. De fijngeschilderde, sterk aan de realiteit gebonden figuraties doet zijn werk in de buurt komen van dat van Jan Mankes en Willem van Althuis. Observaties van bomen en boomgroepen in de bossen rond zijn woonplaats Oldeberkoop verwerkt hij in schilderijen waarin weerkaatsend licht zachte kleursluiers legt over de voorstellingen, de contouren van boomstammen voorzichtig aanzet en de voor- en achtergrond in elkaar laat vervloeien. In zijn werk is er dan ook voortdurend sprake van verschijnen en verdwijnen, tussen positief en negatief. ‘  Han Steenbruggen, directeur Museum Belvédère, Heerenveen.

‘Christiaan Kuitwaard schildert schaduwen. Zijn werk gaat over tijdelijkheid, over relativeren en verdwijnen. Het maakt de kijker op een geruststellende manier bewust van zijn eigen onbelangrijkheid: ‘Hoe nietiger wij worden, hoe mooier ik het vind.’  Feico Hoekstra, kunsthistoricus

De tentoonstelling in de IJsselsalon loopt gedeeltelijk gelijk met de expositie van Christiaan Kuitwaard in Museum More te Gorssel.

Nog te zien tot en met 27.07.19  Alle weekenden open van 13.00 tot 17.00. En op afspraak.
De tentoonstelling van zijn werk in de IJsselsalonzal worden verlengd tot en met 25 augustus, alleen op afspraak.
06 38088562 of  info@ijsselsalon.nl 

 

Gegevens

Begin:
9 juli
Einde:
25 augustus
Evenement Categorie:
Website:
https://www.museummore.nl/agenda/christiaan-kuitwaard-128-white-box-paintings/

Locatie

IJsselsalon
IJsselkade 21
Zutphen, Gelderland 7201 HD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31638088562
Website:
http://www.ijsselsalon.nl
%d bloggers liken dit: