Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bachweken

30 maart - 19 april

Van 30 maart tot en met 19 april 2019 laat Bach voor het derde jaar op rij van zich horen in Lochem. In allerlei hoedanigheden en voor verschillende groepen mensen. Dat kan omdat er in de gemeente veel mensen actief zijn met het organiseren van uitvoeringen en activiteiten rond Bach. Denk aan de jaarlijkse magistrale Matthäus Passion in de Gudulakerk, maar ook aan de kleine maar hoogstaande uitvoeringen in bijvoorbeeld museum STAAL in Almen of de Synagoge Lochem, een lezing van Wim Faas bij Stichting AKKU of Muzehofleerlingen in een speciale uitvoering. De stichting Bachweken Lochem coördineert deze uitvoeringen, en voegt daar eigen activiteiten aan toe zoals workshops zingen en dansen met Bach en pianoconcerten voor ouderen op locatie.

In totaal bestaat het programma uit 21 activiteiten. Zaterdag 30 maart 2019 worden de Bachweken geopend met een avondvullend programma met muziek en beeldende kunst in Museum MORE in Gorssel. Johannette Zomer (sopraan), Siebe Henstra (klavecimbel) en James Oesi (bassist) geven op verschillende plaatsen in het museum een concert. Kunsthistorica Frederike Upmeijer vertelt over de tentoonstelling De Broers Barraud.

In museum STAAL geeft cellist Ephraim van IJzerlooij een uitvoering, met aansluitend een lezing van Huib Ramaer (musicoloog). Bij Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem kunt u genieten van een uitvoering van Bob van der Ent, één van de meest vooraanstaande en veelzijdigste Nederlandse violisten. Harmoniumspecialist Dirk Luijmes heeft een programma samengesteld met onder andere Bach, Guilmant en Karg-Elert.

Zelf zingen kan ook dit jaar weer met de succesvolle zangworkshop van Els Dijkerman. Nieuw is de dansworkshop van een bekende specialiste in barokdans, Cathy van Seventer.

In de binnenstad van Lochem klinkt de muziek van Bach op straat. Muziekvereniging Advendo uit Lochem gaat met enkele ensembles de stad in om aan het winkelende publiek de muziek van Bach te laten horen. Ook de stadsbeiaardier speelt muziek van Bach, die vanuit de toren van de Gudulakerk te horen is. Voor en na het concert op zaterdag kan de toren beklommen en het carillon bekeken worden.

Dinie Zweverink heeft speciaal voor de Bachweken een accordeonorkest geformeerd.

Het hoogtepunt is ook dit jaar weer de Matthäus Passion door Bachkoor Holland, het Concertgebouw Kamerorkest en het Haags Matrozenkoor. Onder leiding van Gijs Leenaars.

Voor meer informatie, kaartverkoop en aanmelden voor workshop kunt u terecht op www.bachwekenlochem.nl.

Gegevens

Begin:
30 maart
Einde:
19 april
Evenement Tags:
Website:
www.bachwekenlochem.nl.
%d bloggers liken dit: