Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

100 jaar 50 films

12 december 2018 | 20:00 - 21:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 20:00 on woensdag, repeating until 26 december 2018

€9
High noon - Fred Zinnemann

5, 12,19 en 26 december. 100 jaar in 50 films Een cyclus van 4 verschillende films in vier weken.

La terra trema – Luchino Visconti.
Een Siciliaanse visser verzet zich tegen de uitbuiting door reders en visverkopers en probeert voor zichzelf te beginnen. Als zijn boot tijdens een storm wordt vernietigd, is de armoede is erger dan ooit tevoren en moet hij zichzelf opnieuw verhuren. Meesterwerk van de ‘vader van het Italiaanse Neorealisme’

The third man – Carol Reed.
Met inleidend gesprek door Phil van Tongeren.
De Amerikaanse pulpschrijver Holly Martins arriveert in het naoorlogse Wenen om zijn oude vriend Harry Lime te bezoeken, maar verneemt echter dat Lime kort daarvoor onder merkwaardige omstandigheden om het leven is gekomen.
Geïntrigeerd door de informatie van onder meer Lime’s geliefde Anna en de conciërge van diens appartementengebouw besluit Martins de dood van zijn vriend te onderzoeken. Zo daalt hij af in de puinhopen van de door de oorlog geteisterde stad.
Het zwart-wit camerawerk van Robert Krasker en de citermuziek van Anton Karas zijn bepalend voor de sfeer en maken vooral de beroemde hoogtepunten van de door Graham Greene geschreven film onvergetelijk.

Los Olivadados – Luis Buñuel.
Met inleidend gesprek door Sander Blom.
Let op deze film is Engels ondertiteld!
Portret van in armoede levende straatjongens in een achterbuurt van Mexico City. Pedro en Jaibo maken deel uit van een gewelddadige jeugdbende.
Ze plegen geen misdaden voor het geld, maar scheppen er gewoonweg plezier in om anderen te zien lijden. Ze proberen onder meer een blinde straatmuzikant te beroven. Pedro, die gefascineerd wordt door Jaibo maar tevens bang voor hem is, is er getuige van dat Jaibo een moord pleegt.
Later verraadt Pedro Jaibo, die zijn vriend vervolgens te pakken neemt. Intussen maakt de politie jacht op Jaibo.
Klassiek sociaal drama. Een van de meesterwerken uit de Latijns Amerikaanse

High noon – Fred Zinnemann
Zinderende westernklassieker over de gewetensvolle marshall Will Kane en zijn kersverse bruid Amy. De lengte van de film is nagenoeg gelijk aan de lengte van het drama.
Het begint met hun trouwerij in de ochtend, en bereikt de climax met de aankomst per trein om twaalf uur van een vrijgelaten crimineel die wraak wil nemen op Kane. De film wordt gezien als een van de beste westerns ooit, maar kreeg bij het uitkomen veel kritiek omdat hij veel elementen van de traditionele western als achtervolgingen, actie en weidse landschappen miste en zelfs werd afgedaan als on-Amerikaans.
Toch kreeg hij 4 Oscars, o.m. voor het beste filmliedje: ‘Do Not Forsake Me, Oh My Darlin’’, gezongen door Tex Ritter.

Gegevens

Datum:
12 december 2018
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
www.luxorzutphen.nl

Organisator

Luxor Zutphen
E-mail:
info@luxorzutphen.nl

Locatie

Luxor theater
Houtmarkt 64
Zutphen,
+ Google Maps
Telefoon:
0575-513750
Website:
http://www.luxorzutphen.nl
%d bloggers liken dit: