Dit najaar start in Zutphen voor de 5e keer de introductiecursus Tibetaans Boeddhistische Meditatie. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor het westen door de Tibetaans Boeddhistische lama de 7e Dzogchen Rinpoche. Enkele van zijn studenten hebben de initiatie en bekrachtiging ontvangen om deze cursus ook in Zutphen te geven. Ook dit seizoen in de verstilde en mooie ruimte van Dat Bolwerck op de Zaadmarkt.

Innerlijke rust
Onderzoek wijst uit dat door meditatie de geest en ook de hersenen dusdanig veranderen dat we innerlijke rust kunnen ervaren. De eeuwenoude Dzogchen meditatie maakt het mogelijk om in deze stressvolle tijd lichaam en geest te laten rusten. De meditatiecursus begint maandagavond 14 september.
Tijdens de Introductiecursus van 8 weken leren de deelnemers met geleide mindfulness- en Shamatha meditatie-oefeningen om de geest meer te focussen.
Na deze introductie is er een vervolgcursus van 2x 10 weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra’s. Uiteindelijk beoefenen de deelnemers de Dzogchen meditatie.
Door deze opbouw leren deelnemers de geest te richten en innerlijke rust te ervaren.

Praktische gegevens
De introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie is maandag 14 september t/m 2 november van 19.30 – 20.30 uur. Op 9 en 16 november kunnen lessen worden ingehaald.
Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen.
Kosten: 85 euro voor de eerste 8 lessen (en 2 inhaallessen)
De opbrengst van de cursus gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingen nederzetting Dhondenling, Zuid-India.

Voor meer informatie en aanmelden: 06 295 754 18 of shenpen@xs4all.nl.
Kijk ook op www.shenpennederland.org/studie-en-beoefening

%d bloggers liken dit: