Culturele acitiviteiten in De IJsselstroom gedurende de IJsselbienale

9 juni t/m 19 september – De IJsselstroom in Zutphen (Vliegendijk 16) organiseert gedurende de IJsselbiënnale, van 9 juni tot en met 19 september, een aantal activiteiten.
De IJsselstroom is een voormalige wasserij uit 1911 met inmiddels een monumentale status, gelegen tegen de dijk en midden in de uiterwaarden van de rivier. Wij verheugen ons erop om net als bij de vorige editie ook dit jaar partner te zijn in de IJsselbiennale. Wij delen graag onze ruimte met bijzondere kunstenaars en artiesten. De gasten kunnen zich laven aan een unieke combinatie van natuur en cultuur, waarbij het thema van de Biënnale (Tij, Tijd En Tijdelijkheid) centraal staat.


Gedurende de 3 maanden durende IJsselbiennale zal Elise van der Linden de gehele benedenverdieping van het gebouw en de omringende tuin benutten om haar sculpturen, foto’s en een video-installatie te tonen.
Elise werd in 2017 bij de verkiezingen “Kunstenaar van het jaar” gekozen tot talent van het jaar. Sindsdien bouwt zijn voort aan een uniek oeuvre. Voor haar beeldend werk laat zij zich leiden door het vaak onopgemerkte verloop van de dingen. De tijd brengt een constante spanning tussen verandering enerzijds en de menselijke neiging tot het vasthouden aan wat was anderzijds.  Elise ziet in de door mensenhanden gevormde wereld een momentopname van een transformatie. In het continue proces van opbouw tot afbraak schuilt voor Elise de schoonheid, kracht en kwetsbaarheid van de mens.
Openingstijden tentoonstelling: Zaterdag en zondag van 19 juni – 12 september, 11 – 17 uur.


Het Quartet Quinetique zal een aantal zonsondergangsconcerten verzorgen. De altijd al fraaie zonsondergangen in onze uiterwaarden worden opgeluisterd met jazzy improvisaties, soulvolle koralen, minimal music en lyrische strijkersklanken. De geleidelijke verandering van licht en lucht zorgt samen met de muziek voor een magische ervaring en een weergaloze reis van licht naar donker.
Speeldata en aanvangstijden (afhankelijk van de zonsondergang):
Zaterdag 19 juni 21.44 uur, vrijdag 9 juli 21.40 uur en zaterdag 14 augustus 20.46 uur.
Deuren open 1 uur voor aanvang (kom minimaal 20 minuten van tevoren).


Duo Leeghwater  (twee Mariekes op fluit en altviool) en acteur en zanger Henk Zwart zullen 2 verschillende theatrale concerten uitvoeren.
Halte Pompstation verhaalt over de eeuwige strijd tegen het water. Waar beter deze voorstellig te zien dan in de IJsselstroom, op een terp gelegen met de IJssel als achtertuin?
De voorstelling ‘Dwalers’ ontstond tijdens het afgelopen Coronajaar waarbij het virus ons in zijn greep hield. De onvoorspelbaarheid van deze roerige tijden en de daaruit voortkomende onzekerheid maakt van ons allen dwalers, op zoek naar vaste grond onder de voeten

 

Reacties zijn gesloten.