Concertseizoen 2021/2022 Kapel op ’t Rijsselt

Nieuw programma
Ondanks – nog steeds – alle onzekerheden rondom het coronavirus, presenteert de Kapel op ’t Rijsselt haar programma voor het nieuwe seizoen 2021/2022 op de eigen locatie in Eefde.
Na ongeveer anderhalf jaar te hebben stilgelegen is er op 26 september a.s. weer muziek in de Kapel.
Mocht het virus toch weer roet in het eten gooien en er bijvoorbeeld weer anderhalve meter afstand wordt geëist, dan wordt geprobeerd het concert te verplaatsen naar een ruimere locatie. Via onze website blijft u op de hoogte en natuurlijk krijgt iedereen die een kaartje heeft gekocht in zo’n geval altijd persoonlijk bericht.

In het nieuwe seizoen krijgen meerdere concerten die eerder moesten worden geannuleerd, een tweede en soms zelfs een derde kans. Maar er zijn ook verrassende nieuwe concerten.
En zoals altijd staat variatie en originaliteit weer voorop.

Enkele hoogtepunten
Die variatie krijgt o.a. gestalte in een concert waarin de Nederlandse cultuur rond 1640 een belangrijke rol speelt. Camerata Trajectina en schrijfster Nelleke Noordervliet spelen en vertellen o.a. over hoe Constantijn Huygens en Joost van den Vondel elkaar zouden hebben geïnspireerd én beconcurreerd.
Verderop in het seizoen komt muzikaal de verbinding aan bod tussen een icoon als Beethoven en hedendaagse componisten als Lennon/McCartney. Het Babylon Strijkkwartet laat dan horen hoe deze laatsten met hun grootste hits nog steeds schatplichtig zijn aan de meester. Dit concert maakt deel uit van het Beethovenfestival waarin de dan 250 jaar geleden in Zutphen geboren componist op 10, 11 en 12 juni 2022 weer centraal staat.
In het Kapelprogramma 21/22 is er ook aandacht voor de tijd waarin in het Wenen van Mozart en Beethoven de zg. Schubertgitaar furore maakte en wordt de jonge Nederlandse bariton Raoul Steffani gepresenteerd. Het Olga Vocal Ensemble brengt vocaal werk uit o.a. IJsland en Rusland, waarmee wordt aangetoond dat er tijdens de lange Noordelijke winters ook ruimte is voor vrolijkheid en humor. Kortom: te veel om op te noemen.

Nieuwe website en Kapelorganisatie
Kijk voor het complete programma 21/22 op onze gloednieuwe website. Met deze website biedt de Kapel meer mogelijkheden voor het kopen van kaarten en het aanvragen van abonnementen. Daarmee hopen we het gedrang bij de ingang te kunnen voorkomen en hoeft u niet meer (zoals hierboven op de foto) buiten te wachten.
De nieuwe site werd mogelijk gemaakt met steun van het kickstartcultuurfonds. We zijn benieuwd naar uw reactie en houden ons uiteraard steeds aanbevolen voor verbeteringen.

Bent u nog in het bezit van gekochte kaarten (of abonnementen) voor concerten die vorig seizoen werden geannuleerd? Deze blijven in het nieuwe seizoen geldig, ook voor andere concerten dan waarvoor is betaald. In alle gevallen geldt wel dat u vooraf per mail of telefonisch uw komst meldt.

De Kapelconcerten zijn alleen mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. Wilt u deel uitmaken van ons gezellige team? Laat het ons weten.

Reacties zijn gesloten.