Van Someren & Ten Bosch heeft de unieke, gelimiteerde editie van Rijks, Masters of the Golden Age voor de winkel aangeschaft. De boekhandel is daarmee de enige in het oosten van het land die het boek op voorraad heeft.

In Rijks, Masters of the Golden Age, het ongeëvenaarde boek- en kunstproject van Marcel Wanders, worden de ruim 60 schilderijen uit de eregalerij van het Rijksmuseum belicht. Elk schilderij, waaronder werken van Rembrandt, Vermeer en Steen, wordt eerst volledig getoond, waarna een deel op ware grootte wordt afgebeeld. De details worden zodanig in beeld gebracht dat ze daardoor nóg intenser te beleven zijn dan in het museum zelf.

De gelimiteerde editie meet 70 x 50 x 9 cm en weegt ruim 35 kg. Hij is genummerd en gesigneerd, verschijnt in een eenmalige, wereldwijde oplage van 2500 exemplaren en wordt geleverd met een speciaal gemaakte tafel en een setje witte handschoenen.

Het door Van Someren & Ten Bosch gekozen nummer, 882, heeft een speciale relatie met Zutphen: het is het jaar waarin de Vikingen de stad verwoestten.

Het boek wordt aan belangstellenden getoond in het Open Monumentenweekend, 10 en 11 september, van 13.00 – 17.00 uur, op Kerkhof 16 te Zutphen. Op zondagmiddag 11 september om 15 uur zal Coen Sligting, die nauw bij de productie betrokken was, het verhaal achter het ontstaan van het boek vertellen. Vrij toegang, wel graag tevoren reserveren bij info@boekhandelsomerentenbosch.nl.

%d bloggers liken dit: